DELA

Svenska mästarna till kvalspel

PAF OPEN. Det gick snabbt för Kjell Jonsson (bilden) och Lawrence Montas i nationskvalet. Seger med 21–10 21–15 över Josef Pernholm/Henrik Andersson och nu väntar deras andra kval i karriären.
– Vi hade gärna spelat en längre match för att komma igång ordentligt, säger Montas.
Kjell Jonsson och Lawrence Montas har nämligen haft ett två veckor långt träningsuppehåll. Efter finalen av den svenska beachtouren i början av augusti har Jonsson varit lite sjuk medan Montas dragits med en skadad axel.
Därför var de lite osäkra på formen inför gårdagens nationskval mot Josef Pernholm och Henrik Andersson. Just Pernholm/Andersson har inte spelat tillsammans speciellt mycket och i andra set kunde Jonsson/Montas spela hem matchen ganska avslappnat.
Räcker då den här matchen till att komma tillbaka i gammal god form?
– Nej, inte när vi har haft ett två veckor långt träningsuppehåll och vi måste hitta tillbaka till vårt spel. Men Kjell känner sig fräschare och fräschare och det gör jag också, säger Montas.


Hoppas på en skalp
Njae, Lawrence Montas är väl fortfarande inte helt säker på formen och, som sagt, han hade hoppats på en längre match i nationskvalet men nu får han och Jonsson istället försöka träna sig i form till kvalet.
– Vi spelade väldigt fin beachvolley under SM men sedan hade vi svårt att ladda om till tourfinalen i Halmstad. Vi har slagit alla de svenska spelarna utom landslaget och får vi bara en bra lottning tror jag nog vi kan ta en skalp, säger Montas.
SM ja, Jonsson och Montas tog hem mästerskapet i månadsskiftet juli/augusti och slog då bland annat ut gårdagens motståndare Josef Pernholm, då tillsammans med Ragnar Pähn, semifinalen.


Tre segrar
Noterbart är att Paf Opens projektledare Simon Dahl åkte ut i den andra SM-semifinalen tillsammans med sin OS-partner Björn Berg och att Jonsson/Montas alltså sedan besegrade deras övermän Mårten Christiansson/Olov Eriksson i finalen.
Men på världstouren har de aldrig kommit längre än till kvaltävlingens andra omgång och för att lyckas ta sig vidare till huvudtävlingen krävs det tre vinster i kvalet.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax