DELA

Sundman och Sharifi fick stryk

KAMPSPORT. Markus Sundman och Rahim Sharifi förlorade sina shootfightingmatcher i Nyköping i helgen.
– Det var surt, inför tävlingen var det bara seger som gällde för oss, säger Sundman.
Ålänningarna deltog i shootfighting- och MMA-galan Escalate Challenge 4 i lördags. Rahim Sharifi var först ut och han ställdes mot svenske Michel Ersoy i minus 70-kilosklassen.
– Rahim dominerade matchen i två minuter och vann i stående. Sedan fastnade han tyvärr i ett armlås och fick klappa ut sig. Det är så i den här sporten, ett misstag och så är det över, säger Sundman.
Sundman själv mötte svenske Niclas Jansson i minus 86-kilosklassen. Från början skulle duon ha gått en MMA-match men då Jansson inte hade de meriter som krävdes för att tävla i den klassen fick de gå en shootfightingmatch i stället. Skillnaden är att slag på en liggande motståndare är förbjudet i shootfighting.
– Jag hade tränat för att gå en MMA-match och råkade slå honom en gång på marken. Jag dominerade hela matchen, alla positioner både stående och på mattan men gör man ett sådant regelbrott så får man poängavdrag och enda chansen att vinna att knocka sin motståndare. Det visste han förstås så han riktade helt in sig på försvar efter det där.
Helgens gala ordnades i Folkets park i Nyköping.
– Stämningen var bra och det var mycket folk där och tittade. De tävlande höll bra nivå och det var riktigt bra matcher. De tre sista matcherna som gick med MMA-regler var riktigt bra, säger Sundman.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax