DELA

Sundberg redo för sitt första junior-VM

KRAFTSPORT. I går inleddes junior-VM i styrkelyft i Pilsen i Tjeckien. Ålands kraftsportklubbs Emil Sundberg representerar Finland i U23-klassen.
– Jag vill göra ett bra resultat. Medaljerna har jag nog tyvärr ingen chans på, säger han.
Emil Sundberg gör sitt första framträdande i U23-klassen vid ett junior-VM i styrkelyft på lördag. Tidigare har han deltagit i junior-EM två gånger och senast blev det en femteplats i 125-kilosklassen.
– Jag har sett förhandsanmälningarna till VM och jag ligger någonstans mitt i fältet. För medaljplatserna krävs det nog över 900 kilo totalt så dem har jag tyvärr ingen chans på, säger Sundberg.
Istället riktar Sundberg in sig på att göra ett så bra resultat som möjligt. Hans personbästa ligger på 815 kilo totalt, ett resultat han uppnådde han under junior-EM i Norge i juni. Då tog han 307,5 kilo i knäböj, 220 kilo i bänkpress samt 287,5 kilo i marklyft.
– Förhoppningsvis kan jag sätta nya personliga rekord under VM. Åtminstone i marken, där skulle jag vilja göra över 300 kilo. Jag har varit riktigt nära att klara det i år så jag hoppas att det kommer nu.

I god form
Under gårdagen gjorde Sundberg sitt sista träningspass inför VM-tävlingarna. Resten av veckan ska han vila sig i form.
– Det har gått ganska bra på träning på sista tiden faktiskt. Jag känner absolut att jag är i form.
Sundberg tävlar på lördag. Tio lyftare deltar i hans klass, bland annat guld- och silvermedaljörerna från junior-EM i somras.

malin.lundberg@nyan.ax