DELA

Styrkelyftare i riks-tv

Ett träningspass med världseliten i styrkelyft.
Det bjuder Sportmagasinet i FST5 på i morgon, tisdag, kl 21.00, och det är Mariehamn man besöker.
Så här presenteras programmet:
”Vilken är hemligheten bakom gymmet på Idrottsgården i Mariehamn? Härifrån kommer idrottare som Kenneth Sandvik, Ove Lehto och Marcela Sandvik och alla hör hemma i den yttersta världseliten i styrkelyft. VM-guld och världsrekord, EM-titlar och 15 FM-guld på rad, det är bara en del av vad dessa idrottare har presterat genom åren.
Sportmagasinet åkte till Åland för att hitta svaret på frågan varför de ålandska styrkelyftarna är så framgångsrika. Hur blir man starkast i världen? Var står grenen idag? Häng med på ett fascinerande träningspass där endast absolut styrka och vilja har betydelse.”
Vidare handlar Sportmagasinet om dansaren och koreografen Antton Laine gjort koreografier åt både enskilda idrottare och lag i flera olika sporter. Det började med tävlingsaerobic och fortsatte med rytmisk gymnastik och estetisk truppgymnastik. Numera har också redskapsgymnaster, teamåkare och konstsimmare koreografier signerade Antton Laine.
Sportmagasinet var med då Finlands landslagstrupp i rytmisk gymnastik under Anttons ledning inledde arbetet med ett av säsongens nya tävlingsprogram.
Programmet sänds i repris i FST5 onsdag 16.3 kl 17.25 och 23.30.