DELA

Strandvall sparar eventuellt målfirande

FOTBOLL. IFK Mariehamn åker till Vasa för bortamöte med VPS på lördag. Där ställs man mot en gammal bekant.
– Gör jag mål så sparar jag nog på firandet till en annan gång, säger VPS:s Sebastian Strandvall.

Sebastian Strandvall lämnade IFK Mariehamn för VPS efter förra säsongen. Nu ställs Strandvall mot sina gamla lagkamrater och mittfältaren passar på att skicka en hälsning till Mason Trafford, som är den spelare Strandvall troligen ställs mot på sin högerkant.
– Jag hoppas ju på att göra bort honom. Men det blir en svår uppgift för Mason är väldigt följsam men jag har nog några rörelser i bakfickan som gör att jag kan skapa utrymme åt mig själv. Men sen måste jag vara vaken defensivt också för han har en bra vänsterfot, säger Strandvall.
Mittfältaren har inlett säsongen med två mål och en assist. VPS inledde säsongen med en oavgjord match och en förlust, sedan har det blivit två vinster.
– Det är en godkänd inledning. Det enda som grämer är matchen mot Honka som slutade oavgjort, där kunde vi ha vunnit. I förlusten mot Inter hade vi inget att säga till om men nu har vi två raka segrar.

I IFK Mariehamn finns det fortfarande frågetecken kring Mika Niskala och hans ljumskar.
– I övrigt ser det bra ut. Petteri Forsell ska inte ha några problem med ryggen och Wilhelm Ingves är tillbaka efter sin hjärnskakning, säger assisterande tränaren Stefan Strömborg.

Läs mer inför matchen i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax