DELA

Spelsugna herrar debuterar i fyran

BORDTENNIS. IFK Mariehamns bordtennisherrar är laddade inför helgens premiär i Upplandsseriens division fyra.
– Vi är väldigt spelsugna, säger spelaren Harry Lindqvist.
IFK:s lag steg förra säsongen från division fem. Målsättningen nu är att hålla sig kvar i fyran.
– Det var ganska tufft redan att stiga från femman. Vi får se hur de nya lagen är i fyran. Det är alltid lite spännande i början innan man vet vilka gubbar det är vi kommer att möta, säger Lindqvist.
Laget är det samma som förra säsongen. På i dag söndag är det Johan Pettersson, Bengt Lindqvist, Harry Lindqvist och Jim Bergbo som spelar, men i IFK:s lag ingår även Kjell Lindvall och Viktor Eriksson.
– I princip är det samma lag som ifjol. Då var Jim Bergbo borta en stor del av säsongen på grund av en skada men nu hoppas vi att han ska vara med hela året. Han är en duktig spelare så det är en bra förstärkning.
Lindqvist konstaterar att lagkamraterna är ganska jämna, förutom Johan Pettersson som håller en högre nivå.
– Vi är fem till sex spelare som är jämnbra. Vi sporrar varandra och det är bra att det är kamp om platserna i laget. Dessutom har vi bra träningsmotstånd i Johan.


Hemmamatcher
Nytt för i år är att IFK spelar lika många hemma- som bortamatcher.
– Dels ska det bli skönt att slippa alla resor och dels är det roligt att våra egna spelare får chansen att se division fyramatcher här. Vi hoppas i alla fall att det kan bli lite publik på matcherna och att våra juniorer kan komma och hjälpa till.
IFK-herrarna ser även matcherna i Upplandsserien som bra träning inför sommarens öspel.
– Laget är ungefär samma gäng som blir aktuellt för öspelen i sommar.
I dag möter IFK en annan nykomling i fyran, Bälinge IF, på bortaplan. Man spelar också mot Hysingsvik, ett lag man inte mött förut. Hemmapremiären spelas i Idrottsgården den 23 oktober mot Vassunda IF.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462