Spännande finalskjutning i luftgevär-ÅM

SKYTTE. Tom Mattsson sköt hem guldet i den åländska mästerskapen i luftgevär i tisdags kväll. Det blev dock en mycket spännande tävling som var oviss in i det sista.
– Knappast ens den skickligaste filmregissör skulle ha kunnat skapa större spänning än den finalskjutningen i A-klassen i åländska mästerskapen i luftgevär bjöd på, skriver Ålands sportskytteförening (ÅSSF) på sin hemsida.
Efter grundomgången skilde endast ett poäng mellan ettan och trean. Tom Mattsson ledde, före Elin Liewendahl och Andreas Virtanen på andra och tredje plats. Efter en dålig inledning av finalen för Mattsson övertog dock Virtanen ledningen. Den höll han tills det återstod tre skott. Då lyckades dock Mattsson hålla ihop skyttet bäst och han vann ÅM före Virtanen på andra plats och Liewendahl på tredje plats.

Cupvinnare
I MS14-klassen vann Maria Liewendahl ÅM-titeln på 289 poäng. Max Mattsson blev tvåa på 270 poäng och Elin Abrahamsson trea på 260 poäng.
I klass MS12 var Jonathan Grönlund den enda deltagaren och han sköt ihop 149 poäng. Klass S10 vanns av Daniel Liewendahl på 195 poäng före Linnea Abrahamsson på 193 poäng.
Luftgevär-ÅM var också avslutningen på luftgevärcupen. Efter att de fyra bästa resultaten i åtta deltävlingar räknats ihop stod Elin Liewendahl som vinnare i cupens A-klass. Liewendahls resultat var 2336 poäng. Andreas Virtanen blev tvåa på 2329 poäng och Tom Mattsson trea på 2319 poäng.