DELA
Foto: Erkki Santamala/Arkiv<07_Bildrubrik>NÄRA Edvard Nordlund, här i en tidigare match under säsongen, och hans JIK tvingade Falköping till skiljeset men fick ge sig där med siffrorna 13-15.

Snöplig förlust för Jomala

VOLLEYBOLL. Falköpings b-lag besegrade i helgen Jomala IK i Vikingahallen med 3–2 i set.

Gästerna började matchen klart bäst eller minst dåligt för det spel som JIK visade upp i första set var allt annat än bra.

– Första set var bedrövligt från vår sida och att vi var ringrostiga syntes tydlig, sammanfattade Mikael Donning – lagkapten i Jomala och en av planens främsta – det första setet som gästerna vann med 25–19.

Det andra setet blev ett stort steg framåt för hemmalaget och framför allt var det servemottagningen som blev bättre och gjorde att attackspelet också kom igång.

Trots det var man på väg att tappa även det andra setet och det beroende på att även gästerna höjde nivån på sitt spel.

20–23 stod det när Jomala hittade flytet och via fem raka bollar säkrade man det andra setet.

Av bara farten ryckte man till sig en ledning i den tredje akten och hade 17–14 när gästerna från Falköping höjde tempot och säkrade setet med klara 20–25.

Fortsättningen av matchen blev en jämn och välspelad historia där Jomala ganska enkelt spelade hem det fjärde setet efter framförallt mycket bra anfallsspel där man tog till vara på sin större storlek och tyngd. Setet var egentligen i fara vid ställningen 10–12, men via 20–14 spelades setet hem med klara 25–20.

I det avgörande setet var det gästerna som stod för minst misstag och även om hemmalaget skärpte till sig och räddade tre matchbollar så var man aldrig riktigt nära.

Håkan von Krusenstierna