DELA

”Siktar självklart mot Gotland”

VOLLEYBOLL. I sin andra elitseriesäsong vann Tanja Sjöblom både Grand Prix och SM-guld.

Nu ger hon ett skönt besked inför Öspelen 2017.

– Självklart vill jag vara med på Gotland, säger 26-åringen.
Tanja Sjöblom började att spela volleyboll för Jomala IK först som sextonåring. Tack vare sina volleybollmeriterade föräldrar Margareta och Bo fick hon upp ögonen för sporten som blivit till en decennielång passion.

Och nu är hon Ålands första SM-vinnare i volleyboll.

– Att bli svensk mästare har känts ganska avlägset. Självklart hoppades jag och trodde att chansen skulle öka när jag kom till Engelholm, men samtidigt visste vi inte var laget stod, säger Sjöblom.

EVS var visserligen regerande svenska mästare när laget värvade Tanja Sjöblom från Sollentuna VK – men bara tre spelare var kvar i truppen från det guldvinnande laget från säsongen 2014-15.

Samma säsong som centeresset Sjöblom gjorde sin debutsäsong i elitserien – efter collegespel för West Georgia, division I-spel under studieåren i Lund och en paus från volleybollen under ett sabbatsår i Berlin.

– Det var först inför säsongen med Sollentuna som jag verkligen bestämde mig för att satsa på elitseriespel efter att tidigare ha tackat nej till flera erbjudanden från andra elitserieklubbar. För två år sen trodde jag inte att jag skulle stå här med SM-guld i dag, säger Tanja Sjöblom och skrattar.

Läs mer i onsdagens Nyan