DELA
Foto: Erkki SantamalaVIKTIG Christoffer Eriksson och hans Jomala står inför en match som kan komma att definiera en hel säsong.

”Ytterst viktiga” JIK-matcher

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s volleybollherrar är på allvar indraget i division I:s bottenstrid efter två raka förluster förra helgen.

På lördag, 15.00, ställs nästjumbon JIK mot tabellsexan Sollentuna VK B i Vikingahallen – säsongens sista hemmamatch. Jomala jagas närmast av tabelljumbon Team Gotland på nedflyttningsplats som har fyra poäng färre än JIK, men å andra sidan fem matcher kvar att spela jämfört med tre för ålänningarna.

Efter Sollentuna väntar just Team Gotland och seriesuveränen Uppsala VBS på bortaplan för JIK.

– Det är därför ytterst viktigt att JIK vinner helgens match och inbördesmatchen mot Gotland samt helst även sista matchen mot serieledarna. Det är bland annat viktigt för att få bra matchträning nästa säsong inför öspelen på Gotland 2017. Spel i division två säsongen före ett Öspel skulle inte vara bra, noterar klubben i ett pressutskick.

De formstarka JIK-damerna kämpar även de för överlevnad i division I och möter även de Sollentuna VK B som ligger sjua, just ovanför nedflyttningsstrecket med sju poäng mer samt en match mindre spelad än JIK. För JIK-damerna gäller en topp sju-plats för att undvika degradering till division II, som skulle innebära en sämre uppladdning säsongen före Öspelen 2017. (om)