DELA

Slutspel väntar för Hannes och Storvreta

INNEBANDY. En match återstår i grundserien i Svenska Superligan. Därefter vidtar slutspelet där Hannes Öhman och hans klubb Storvreta ska försöka försvara sitt SM-guld från förra året.
– Det kommer att stå mellan oss, Warberg och AIK, säger ålänningen.

På lördag väntar redan klara seriesegrarna Warberg på bortaplan för Storvreta i den sista grundserieomgången. Uppsalalaget har sedan länge säkrat en plats i slutspelet och ett av delmålen, att sluta topp fyra för att få en extra hemmamatch i kvartsfinalen, är även det avklarat.
Ålänningen har medverkat i alla Storvretas matcher hittills, 25 stycken, och har producerat 36 poäng, fördelat på 15 mål och 21 assist. En något ovanlig poängproduktion för Öhman som nästan alltid gjort fler mål än målpass. Ett större defensivt ansvar är förklaringen till det.
– Jag har haft som uppgift att ligga lite längre ner i planen i år och Henrik Stenberg är den som ligger högst upp och han har gjort mycket mål. Poängskörden som sådan är det inget fel på, snittar jag över en poäng per match är jag nöjd, säger Öhman.

Tre favoriter
Vilka åtta lag som avancerar till slutspelet är redan klart inför den sista omgången av grundserien och Öhman håller tre lag som favoriter till SM-titeln.
– Det kommer att stå mellan oss, Warberg och AIK. Det finns inte så många lag som kan vinna SM-guldet förutom de tre.

Vad behöver fungera för er i slutspelet?
– Det är det vanliga egentligen, försvaret och målvaktsspelet, power play och box play. Det blir en helt annan sport när vi kommer till slutspelet och allt behöver fungera för du blir direkt straffad på egna misstag.

Läs mer i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax