DELA
Foto: Jonas Edsvik

SJK motståndare när sista grundserieomgången avgörs

FOTBOLL. På vilken plats går IFK in i fortsättningsserien? I eftermiddag avgörs det när de grönvita herrarna möter SJK hemma i grundseriens sista match.

IFK Mariehamn kommer allra närmast från en svidande förlust mot DUV i tisdags. Efter att ha noterat 7–7 vid ordinarie speltids slut avgjordes matchen på straffar där IFK drog det kortare strået och förlorade 20–24.

Även den föregående matchen, mot FC Inter Turku, förra helgen blev en tung historia för de grönvita herrarna. Målet som kom på stopptid och som hade gett IFK en viktig poäng dömdes bort på grund av hög fot och IFK fick istället lunka av planen poänglösa. I eftermiddag är det dags för den sista matchen i grundserien innan den övre och nedre fortsättningsserien tar vid. För IFK:s del står det redan klart att man spelar i den nedre halvan av tabellen men huruvida det blir en extra hemmamatch eller en extra bortamatch avgörs i eftermiddagens möte med SJK som för närvarande intar den efterlängtade niondeplatsen i tabellen – ett poäng framför IFK.

Kamp om niondeplatsen

SJK vann sin senaste match, mot VPS, med 2–0 med noterade dessförinnan en 0–1-förlust mot HJK.

Senast Seinäjokilaget och IFK möttes på bortaplan van SJK matchen med 1–0. Vinner SJK den här matchen behåller man niondeplatsen i tabellen och får därmed fördelen av en extra hemmamatch när den nedre fortsättningsserien drar i gång. Vinner IFK övertar man nionde platsen och hemmafördelen.

Skadeläget i IFK ser fortsatt bra ut. Jamie Hopcutt är tillbaka från sin skada och spelade både i matchen mot FC Inter och DUV. Enligt IFK Mariehamn är John Owoeri tillbaka efter avstängning, Yanga Baliso har däremot samlat tillräckligt många gula kort för att inte få delta i matchen mot SJK. Riku Sjöroos är skadad och det finns frågetecken kring Eero Tamminen.

I den sista grundomgången spelas alla matcher samtidigt. Avspark är klockan 16.00 på Wiklöf Holding Arena. Har man inte möjlighet att närvara på plats visas matchen som vanligt med svenskt referat på strömningssajten Ruutu.fi.