DELA

Seger för Pirkka i Norge

RALLYCROSS. Sista loppet för säsongen och givetvis blev det seger. John ”Pirkka” Karlsson forsätter att imponera i Norge. I helgen vann han Yokohama Cup i norska Dokka.
Med sin Mazda RX7 lyckades Pirkka Karlsson köra in som totalsegrare i supernationalklassen och samtidigt inkassera 6.000 norska kronor. Och loppen är han mer än nöjd över.
– Jag kunde inte ha gjort det bättre, säger han. Jag vann väl rätt överlägset.
Det var inte någon stor tävling och ett par förare bröt redan innan start. Pirkka tror att det rörde sig om cirka tio startande och han säger att det var många duktiga förare med som höll hög klass.
– Banan var ny för mig. Den hade många svängar och var liten. I början var det svårt men sedan gick det bara bättre. i a-finalen hade jag bara kul, säger han.

Uppgradering
Eftersom det denna helg var Pirkkas sista tävling för säsongen hade hans familj åkt över till Norge för att heja på honom och vifta med de åländska flaggan. Något som Pirkka bara tyckte var skoj och som kanske hjälpte honom lite extra. Inte för att han är omotiverad. Tvärtom.
För bara någon vecka sedan slutade Pirkka nämligen trea i den norska nationella serien. Som debutant är detta otroligt bra och Pirkka är väldigt nöjd.
– Nu ska jag ställa ut bilen hos huvudsponsorn och sedan ska vi plocka ner den i bitar under vintern. Vi skruvar isär den och går igenom den och uppgraderar det som behövs.
Du då? Behöver inte du uppgraderas?
– Jo, jag tränar kroppen fysiskt fram till nästa år. Bättre fysik betyder bättre resultat, säger Pirkka.
Fast nu ska Pirkka bara slappa av och ta det lugnt. Det är jobb som vanligt i dag och sedan är det dags att börja leta nya sponsorer. Dessutom har han en dröm inför nästa år.
– Jag har lust att köra i Sverige, säger han

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax