DELA

Se Champions League gratis ikväll!

ALLMÄNT. Under tre veckors tid kommer MCA att visa samtliga Viasats sportkanaler fritt i kabelnätet. Det betyder att tv-tittarna redan ikväll kan se åttondelsfinalerna i Champions League i direktsändning!
Ikväll är det dags för åttondelsfinaler i den mest prestigefyllda fotbollsturneringen för klubblag: Champions League. Och det kommer MCA:s kunder att komma se helt gratis.
– Vi vet att intresset bland våra kunder är otroligt stort. Därför väljer vi att bjuda på Viasat sport i tre veckor, förklarar MCA:s vd Ove Andersson i ett pressmeddelande.

Stort intresse
På Åland är intresset stort för Champions League och många förfrågningar har riktats till MCA om om möjligheten att kunna se matcherna på Viasat sport.
– Vi hade hoppats kunna lansera Viasats hela programpaket innan avspark Champions League men har drabbats av förseningar hos våra teknikleverantörer. För att våra kunder ändå inte ska gå miste om denna fotbollshöjdare väljer vi att släppa samtliga tre Viasat sportkanaler fritt i kabelnätet under tre veckor, säger Andersson.
Det enda som eventuellt behövs för att se kanalerna är att man gör en kanalsökning på digitalboxen. Vid problem går det att kontakta MCA:s kontor eller journummer.

Fler nyheter på gång
Som det andra kabel-tv-bolaget i Finland har MCA nått en överenskommelse om att sända hela Viasat guld-paketet. Där ingår även Golfkanalen som blir en skild betalkanal knuten till Viasat guld. Paketet har tidigare endast kunnat ses av parabolkunder.
– Enligt tidsplanen släpper vi hela paketet i mitten av mars, förklarar Ove Andersson.
Under frivisningsperioden försvinner EBS-kanalen tillfälligt i nätet.
– Och vi har fler nyheter på gång inom kort, lovar Ove Andersson.

Kvällens starttider
Starttider för kvällens direktsända Champions League-matcher är följande
21.00-23.40, Viasat sport 1: PSV Eindhoven-Arsenal
21.40-23.40, Viasat sport 2: Real Madrid-Bayern München
21.40-23.30, Viasat sport 3, Celtic-Milan
21 februari hägrar ännu fler matcher i Champions League som alltså går att se gratis. Då visas Barcelona-Liverpool, Roma-Lyon och Porto-Chelsea.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax