DELA

Sasâ Stevic på gång till IFK

FOTBOLL. Sasâ Stevic, 25-årig mittfältare från Serbien-Montenegro, kan vara pusselbiten som IFK Mariehamn saknar på mittfältet. Om alla bitar faller på plats hoppas IFK kunna skriva kontrakt med den före detta Jaro-spelaren. Stevic anländer till Mariehamn onsdag kväll för att bekanta sig med den åländska ligaklubben.
– Vi vet var vi har honom både spel- och klassmässigt, säger IFK:s ordförande Mikael Granskog.
Efter att ha testat en rad olika mer eller mindre oetablerade spelare väljer IFK Mariehamn nu en annan väg i jakten på en mittfältare. På onsdag anländer Sasâ Stevic till Åland. Den 25-årige mittfältaren kom till FF Jaro hösten 2005 och var förra säsongen en av lagets bästa spelare. Stevic erhöll 11 stjärnor i IS stjärnliga vilket var flest av alla Jaro-spelare. Totalt har Stevic gjort 26 ligamatcher och tre mål för Jakobstadslaget.
– Vi kan ha stor nytta av honom, säger IFK:s ordförande Mikael Granskog.

190 cm lång
Stevic är 190 cm lång och väger 84 kilo. Serben är känd som en spelare som jobbar hårt för laget och är stark framför mål såväl offensivt som defensivt. IFK hoppas kunna knyta Stevic till sig. Först ska han dock bekanta sig med den åländska klubben och omgivningen samt träna med laget. Det kan även bli aktuellt att visa spela någon ligacupmatch.
– Det sannolika är att vi registrerar honom för spel, säger Granskog.
Till skillnad från flera av testspelarna som IFK prövat under hösten och våren så är Stevic redan en etablerad spelare i den finländska fotbollsligan. IFK behöver inte syna honom desto mera.
– Givetvis har han en annan prislapp, säger Granskog.
Han är dyrare helt enkelt?
– Så är det.

Släppte spelare
Före Stevic anlände till Jakobstad hösten 2005 hade han spelat sin fotboll hemma i Cacak sedan år 2000. Klubben hör hemma i den högsta nationella ligan. Någon fortsättning i Jaro blev det inte trots att han alltså gjorde en bra säsong. Jakobstadslaget valde att släppa de flesta av sina utländska spelare från förra säsongen. Stevic är alltså kontraktslös i dagsläget. Men hoppeligen inte alltför länge.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax