DELA

Saltvik och Lemland klara för slutspel

BORDTENNIS. Saltvik och Lemland gick obesegrade genom söndagens omgångar i den åländska Pingisligan. Därmed är lagen redan klara för slutspel.
Omgång 7 och 8 i Pingisligans serie A spelades i Idrottsgården i söndags. Serieledarna Saltvik BTK vann med 6-4 mot Crosskey och spelade oavgjort 5-5 mot IF Start, samtidigt som Lemland vann båda sina matcher, först med 6-2 mot Jomala och sedan med samma siffror mot IFK. Det innebär att Lemland nu ligger på samma poäng som Saltvik i tabellen och båda lagen är klara för slutspel även om det återstår två omgångar i grundspelet.
Totalt går fyra lag till slutspel och vilka som gör Saltvik och Lemland sällskap är ännu oklart. IF Start, som i söndags vann en match och spelade en oavgjord, borde dock ha en bra chans då de nu ligger trea i tabellen på nio poäng.
– Det borde räcka med en poäng i de två sista omgångarna, men så jämnt som det är i årets Pingisliga kan det gå hur som helst i matcherna, konstaterar Crosskeys Harry Lindqvist i ett pressmeddelande.
Just Crosskey hade en tuff dag i går då de först tappade ett 5-3 överläge och istället spelade oavgjort mot Jomala vartefter de, trots två matchbollar, förlorade med 6-4 mot Saltvik.


Topplagen möts
I den sista omgången spelar Crosskey mot IF Start och IFK. IF Start har även en match mot topplaget Lemland och Jomala möter Saltvik samt IFK i sina sista matcher.
I den sista omgången möts även serieledarna Lemland och Saltvik som då får känna på varandra inför slutspelet.
Även Pingisligans serie B-lag möttes i går. Resultaten i de matcherna redovisas senare.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax