DELA

Rebecca vann fredagshoppning

BANHOPPNING. Många vägringar präglade hopptävlingen som ordnades på Stall Aftonsol i fredags, men en som klarade sig felfritt var Rebecca Shafranov på Brolötens Kingstone.
– Han stannar nästan aldrig, sa den nöjda ryttarinnan.
En hopptävling med fyra klasser ordnades i Stall Aftonsols nya ridhus på fredagskvällen. 13 ekipage var anmälda i första klassen för dagen där hinderhöjden låg på mellan 60 och 70 centimeter.
Julia Karlsson och Charm inledde. Efter att ha tagit fel väg vid ett hinder fick de fyra fel och de missade därmed omhoppningen. Klassens andra ekipage var Alina Ganner och Arrie. Efter en vägran på tredje hindret fick också de lämna banan med fyra fel efter grundomgången.
Petra Ådjers var tredje ryttare för dagen. Hennes häst Nick stannade på första hindret och Ådjers fick en luftfärd som lyckligtvis slutade utan värre skador. Även fjärde ryttaren för dagen, Pernilla Ahlgren, uteslöts efter att ha fallit av då hästen Candela vägrade på tredje hindret.


Frisk fläkt
Med den skakiga inledningen i åtanke var femte ekipaget för dagen, Rebecca Shafranov och Brolötens Kingstone, en frisk fläkt på banan. Den 19-åriga connemaraponnyn hoppade piggt och glatt alla hinder och i omhoppningen satte ekipaget upp hög hastighet och tiden de presterade visade sig senare räcka ända till en förstaplats.
– Han är jätterolig att rida, och snabb, säger Shafranov efter kvällens prisutdelning.
Ryttarinnan berättar att hon ridit i tre år och att hon haft Brolötens Kingstone på foder sedan i början av sommaren.
– Han stannar nästan aldrig men ibland kan han vara lite galen och fara iväg om han blir glad, säger hon.


Problematiskt plank
Totalt tävlade 31 ekipage under kvällen. I 80 centimeters klassen ställde ett blått plank till det får många ryttare och endast Cia Langebro och Snövit samt Viktoria Bergman och Carmen klarade sig helt felfritt genom grundomgång och omhoppning. Med en lite snabbare tid tog Langebro hem segern i klassen.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax