DELA

Proffs och amatörer möttes på Slottsbanan

GOLF. Tre amatörer. Ett pro. 27 lag och 108 deltagare. Pro-Am på Slottsbanan lockade för femte året i rad både storspelare och glada amatörer till Slottsbanan.
Under tiden som de sista spelarna rullade in med golfbilarna började hål 19 fyllas till bredden. Lagen firade med vars en öl, pratade lite om rundan och skrattade högt. Det surrades lite om vem som låg bra till och vilka som det gått sämre för.
Pro-Am är inte bara en tävlingsform utan även ett tillfälle för golfare att träffas och ha en trevlig dag tillsammans.
För lag Golfpiste var det en riktigt trevlig dag. De siktar mot en seger för fjärde året i rad och väntade med spänningen på det slutliga resultatet.
– Det har varit jättetrevligt och fint väder, säger Torbjörn Eliasson. Sedan är det roligt också.

Lagspel
Pro-Am är inte någon individuell tävling, det är ett lagspel där varje lag innehåller tre amatörer och ett pro. Sedan är det de två bästa resultaten som räknas, vilket i princip betyder att det är proffsen som tävlar mot varandra.
Jesper Eliasson, som också tävlar i lag Golfpiste, berättar att det är en enorm skillnad att tävla i lag jämfört med individuellt. När man spelar själv tänker man endast på sig själv men nu måste varje spelare göra sitt bästa för laget.
– Alla hjälper till med resultatet, säger han. Har man ett jämnt lag och alla spelar efter sin förmåga så går det bra.
För lag Golfpiste handlar det därför först och främst om att ha kul. Något dåligt slag där eller en boll i bunkern där spelar kanske mindre roll i Pro-Am. Det gäller att sikta framåt, som Jesper Eliasson säger. Och detta gäller förmodligen både i tävlingen och i slagen.

Spelar på Europa-touren
Lotta Wahlin är den spelare som har högst rankning i tävlingen och hon spelar till vardags på Europa-touren. Hon är från Sverige men är medlem i Ålands golfklubb. För hennes lag var dagen en besvikelse. Men det egna spelet är hon nöjd med.
– Jag spelade ganska stabilt och slog bra slag. Vi hade roligt i alla fall och det var skoj att lattja lite.
För egen del slutade det ändå relativt bra för Wahlin. Hon slutade tvåa bland proffsen bakom Peter Erofejeff som även tog hem lagtävlingen tillsammans med, jovisst, lag Golfpiste.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax