DELA

Pojkarna redo att bli män

FOTBOLL. IFK Mariehamns Petteri Forsell och Amos Ekhalie har tagit stora kliv framåt i utvecklingen under vintern. Bägge spelarna aspirerar på platser i startelvan, på söndag väntar nästa uppgift i uppladdningen inför ligastarten, AIK på bortaplan.
– Det blir intressant och spännande, säger Ekhalie.
Amos Ekhalie och Petteri Forsell, två spelare med mycket kapacitet som under vintern har bägge spelarna tagit kliv framåt i utvecklingen. Ekhalie fick förra säsongen känna på fler och fler matcher från start och de matcher han spelat på försäsongen i år lovar gott. Trots att han missade nästan en månad av träningen med laget på grund av administrativa problem när han skulle resa tillbaka till Åland från hemlandet Kenya.
– Jag har inte hunnit med så mycket träning ännu, i Kenya blev det mest löpning. Det har gått helt okej för mig hittills, säger Amos.
Han nämner själv att spelförståelsen har blivit mycket bättre och att det var det han ville utveckla. Samtidigt ser man på Ekhalie att han mognat i sitt spel, passningsspelet har blivit bättre och en hel del muskler har han byggt upp. Därmed har även närkampsspelet tagits till en ny nivå.
Ekhalie tror att säsongen kommer att bli bra och han vill ha mer speltid i Pekka Lyyskis lagbygge och siktar på att knipa en plats i startelvan.
– Jag känner själv att jag tagit flera steg framåt, säger Amos.

Läs mer om Forsell och Ekhalie samt Pekka Lyyskis tankar inför matchen mot AIK i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax