DELA

”Planen är i bättre skick i år”

FOTBOLL. Med en månad kvar till premiären i Tipsligan ligger det kvar en del snö på gräsplanen på Wiklöf Holding Arena. Vaktmästarna är dock inte oroliga och säger att planen är i bättre skick än förra året.
– Så fort den blir snöfri åker fiberduken på, så att planen får torka, säger Jonny Sederström.
För drygt två veckor sedan inledde vaktmästarna arbetet med att ordna fram en grön och fin gräsmatta till IFK Mariehamns ligapremiär. Snön som låg närmast läktaren, ”skuggsidan”, röjdes undan med snöslunga och de kastade även ut finkornig sand för att få snön att smälta snabbare.
– På några ställen valde vi att inte kasta ut sand för att se vilken effekt sanden gjorde och den var stor, berättar Lasse Vartiainen.
Till helgen väntas varmare väder och då är förhoppningarna att den sista snön ska smälta bort och då sätts en fiberduk ut över gräset.
– Duken gör att planen torkar snabbare men jag kan säga redan nu att den är i bättre skick än ifjol. Rötterna var döda då men det är de inte i år. Läget ser bra ut och planen kommer att vara i skick till premiären, försäkrar Jonny Sederström. (ds)