DELA

PK-35 straffade Åland United

FOTBOLL. DAMERNAS LIGA.
Åland United 0 (0)
PK-35 1 (0)
Åland United höll PK-35:s anfallsstjärna Cynthia Uwak under kontroll nästan hela matchen. Vid ett tillfälle tappade försvaret henne vilket resulterade i en straff och Heidi Kivelä kunde sätta matchens enda mål från elva meter.
– Det var straff, inget snack om saken, säger Frida Thilén.
PK-35:s Cynthia Uwak är en utav ligans bästa offensiva spelare. Det påtalades före matchen och Åland Uniteds spelare hade gjort sin hemläxa. Speciellt mittbacken Frida Thilén låg nära nigerianskan under hela matchen i Eckeröhallen i söndags och det höll på att lyckas hela vägen.
I den 52:a minuten kom så en djupledsboll mot Uwak, hon löpte ifrån Thilén, i straffområdet petade hon rutinerat fram bollen och lät sig bryskt tacklas av Pille Raadik. Domaren Kirsi Heikkinen blåste för straff och Heidi Kivelä kunde göra matchens enda mål.
– Det är straff, det håller jag med om. Det jag undrar över är den situationen som sker cirka sju sekunder före straffen, säger ÅU:s tränare Steve Beeks och menar på att hemmalaget kanske borde haft frispark på offensiv planhalva. En situation som Heikkinen alltså inte blåste för.
Men Åland United borde kunnat släppa in straffen och ändå vunnit matchen. Hemmalaget var starkast i den första halvleken och det märktes att laget hade en seriematch i benen gentemot sina motståndare.

Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax