DELA

Petra Carlsson vidare till final i Agriahoppet

BANHOPPNING. Petra Carlsson och hästen Shakespeare tog sig som delad femma vidare till finalen i Agriahoppet som avgörs i Globen i Stockholm i helgen.
– Nu nollställs resultaten. Allt hända, säger Carlsson.
Petra Carlsson, åländska hopptränaren som då och då anlitas av ridklubben Sleipner och som under sommarens FM tävlade för klubben, deltar i helgen i hopptävlingen Agriahoppet i Globen i Stockholm.
Carlsson, som är skriven på Åland men som mestadels är verksam i Eskilstuna, kvalade in till tävlingen som en av tolv ryttare. I går reds en semifinal i Globen, och från den gick sex ryttare vidare till dagens final.
– I dag blev jag delad femma. Vi gjorde en felfri ritt men min häst Shakespeare var lite seg och ville inte gå fram riktigt ordentligt så det drog ner poängen en del, säger Carlsson.

Stilbedömning
Agriahoppet är en stilbedömningstävling där hindren ligger på 125 centimeter. Carlsson berättar att motståndarna i klassen är duktiga ryttare som rider fint.
Vad har du för förhoppningar inför finalen i morgon (läs i dag)?
– Inga alls egentligen, jag är bara glad att vi tagit oss dit. Förra året vann den ryttaren som tog sig till finalen som sexa, så nu kan allt hända.
I går red Carlsson och de övriga innanför stängda dörrar. I morgon lär det se annorlunda ut då Stockholm horse show drar igång och läktarna fylls till bredden.
Hur tror du din häst reagerar på det?
– Det beror på dagsformen men oftast brukar han tycka att det är roligt när det är mycket publik, han blir piggare då.

MALIN LUNDBERG