DELA

Peter Forsström klar för final i Mariehamnsspelen

TENNIS. Det är dags för finaler i Mariehamnsspelen. I herrarnas singelfinal möts Peter Forsström, MLK, och Ville Nygård, ÅLK.
– Oavsett vem jag möter i finalen tror jag att jag har en bra chans, säger Forsström efter ha besegrat Viktor Eriksson, Uppsala TK, i gårdagens ena semifinal.
Genom att slå Viktor Eriksson, Uppsala TK, med 2–0 i set i gårdagens semifinal kvalificerade sig Peter Forsström, MLK, för dagens singelfinal i Mariehamnsspelens herrklass.
Forsström besegrade Eriksson med setsiffrorna 6–2, 7–5 efter att ha spelat hem det första setet tämligen enkelt. I det andra setet gick Eriksson ifrån till en 3–0-ledning innan Forsström lyckades vända och till sist kunde serva hem matchen.


Inte det bästa
Trots segern är Forsström inte helt nöjd med sin insats direkt efter matchen.
– Nja, det var väl tillräcklig i dag, men inte mer än så, säger han och ger samtidigt en eloge till sin motståndare.
– Viktor spelade bra i dag. Hans taktik var att dra ner tempot medan min taktik är att dra upp ett högt tempo. Man kan säga att jag lyckades i det första setet medan han lyckades i det andra, säger Forsström som i finalen ställs mot Ville Nygård, ÅLK, som i semifinal besegrade Tony Kjäll, Uppsala TK, med 2–0 i set.


Siktar på vinst
Inför finalen har Forsström bara ett mål i sikte.
– Det är självklart att vinna, säger han och tillägger att han tror på sina chanser.
– Oavsett vem jag möter i finalen tror jag att jag har en bra chans, säger Forsström om finalen som spelas vid Idrottsparken i dag klockan 11.30.
Samtidigt spelas också damernas singelfinal där Malin Ringbom, MLK, ställs mot Laura Yrjö-Koskinen, HYTS.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax