DELA

Pekka Lyyski fortsätter i IFK

FOTBOLL: IFK Mariehamn och Pekka Lyyski har i dag undertecknat ett nytt avtal som innebär att Lyyski tränar IFK även de två kommande säsongerna (2010 och 2011). Lyyski har tränat IFK under flera perioder under sin tränarkarriär och den senaste perioden startade redan 2002 då IFK ännu var i division två.
I och med att Lyyski undertecknat det nya avtalet har en av de största pusselbitarna fallit på plats inför nästa säsong, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
– I Pekka Lyyski har IFK en av de mest efterfrågade och respekterade tränarna i Finland. Den senaste säsongen fick Pekka möjlighet att jobba med en spelartrupp som bestod av heltidsspelande fotbollsspelare och han förde då laget till en historisk fjärdeplats. Det är klart att vi är mycket nöjda med att Pekka fortsätter lotsa IFK även säsongerna 2010 och 2011, säger Mattsson
Även Pekka Lyyski ser med tillförsikt fram mot de kommande säsongerna med Grönvitt:
– Vi har just avslutat en säsong som var mycket bra, men jag nöjer mig inte med det, säger Lyyski. Jag ser fortfarande utvecklingsmöjligheter med det här laget säger Lyyski.

Spela korten rätt
Lyyski tror också att Åland kan fortsätta finnas på fotbollskartan i Finland i framtiden:
– IFK och Åland har stora möjligheter att fortsätta utveckla fotbollen om vi spelar våra kort rätt. Men då krävs också att vissa grundförbättringar sker, som till exempel en konstgräsplan i Mariehamn så att våra ungdomar har möjlighet att konkurrera på lika villkor som andra fotbollsungdomar.
IFKs tf ordförande Thomas Lundberg är också nöjd över att Lyyski satt namnet på det nya kontraktet:
– Det är glädjande att Pekka fortsätter. Nu får vi en kontinuitet som är viktig för klubben, säger Lundberg. Överlag ser det bra ut för IFK inför framtiden; vi har ekonomin i skick, stort engagemang bland allmänheten och med en helhjärtad uppbackning av hela Ålands näringsliv finns det goda förutsättningar för fortsatt positiv utveckling, avslutar Lundberg.
Under de fem säsonger som Lyyski tränat IFK i ligan har tabellplaceringarna varit 4, 5, 5, 12 och 12. (ml)