DELA

Ovisst inför Ålandssprinten

SKIDOR. Det som skulle blivit en ”landskamp” mellan Åland, Finland och Sverige i Ålandssprinten på Wiklöf Holding Arena stannar nu kanske vid en kamp mellan de två förstnämnda.
– Jag har försökt få tag på de svenskar jag pratat med men de svarar inte, säger arrangören Leif Johansson.

Ikväll körs Ålandssprinten på Wiklöf Holding Arena. En bana som sträcker sig över 1.300 meter körs inne på arenan så publiken har hela tiden full koll på åkarna.
– Man kan stå inne i caféet hela tiden och titta men det är ju inte så kallt ute numera så man kan även sitta på läktaren, säger Leif Johansson.
Tanken inför tävlingen var att få ihop till en ”landskamp” mellan Åland, Finland och Sverige. För Finlands del har det länge stått klart att de representeras av Thomas Ramstedt och hans ski-team. Svenska åkare har Johansson jobbat mycket med att få hit men fått flertalet käppar i hjulen.
– Det som varit lite struligt är att det är Vasaloppet i helgen, det stoppar en del svenska åkare. Nu sist hade jag åkare på gång från Sundbybergs IK men de har inte svarat i telefonen på hela veckan så jag vet inte hur det blir, säger en bekymrad Johansson.

Ålandssprinten startar ikväll klockan 18.00 och man kan anmäla sig till sprinten på plats. Leif Johansson berättar även att caféet är öppet och alla är välkomna att heja fram skidåkarna.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax