DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Olivia Mattsson lämnar ÅU

FOTBOLL. En av Ålands främsta fotbollstalanger funderar på att lägga skorna på hyllan.
Klart är i alla fall att Olivia Mattsson, 18, lämnar ligalaget Åland United.
– Oavsett om det är på planen eller läktaren jag befinner mig så kommer min kärlek till fotbollen alltid att bestå, säger Mattsson.

”Magiska systrarna Mattsson till Åland United”. Så rubricerade Åbo Underrättelser sin artikel om att de då 16-åriga tvillingarna Isabella och Olivia Mattsson, födda på Åland men uppväxta i Stockholm och Pargas, lämnade division 3-klubben Pargas IF för Åland United. Detta var i oktober 2015.
Men nu blir två istället en. Mångsidiga ytterbacken Olivia Mattsson funderar på att lägga skorna på hyllan och istället satsa på andra intressen.
– Ingenting är hugget i sten, men jag kommer i alla fall inte att fortsätta i Åland United. Inte som det känns just nu.

På sina två säsonger i Åland United har Olivia Mattsson spelat 39 matcher i Damligan – 15 stycken 2016 och 24 stycken 2017.
I samband med att årets fotbollspriser skulle delas ut var Olivia Mattsson, tillsammans med systern Isabella Mattsson och Sofia Lindström, en av tre nominerade till den åländska Silverbollen.
Isabella Mattsson ingår fortsättningsvis i Åland Uniteds trupp och tecknade så sent som i oktober ett nytt ettårskontrakt.

Läs mera om detta och annat kring Åland United i onsdagens Nya Åland.