DELA
Foto: Fredrik TörnroosMÅLSKYTT Bri Campos tröstmålade för Åland United när hon satte 2-4-bollen i nät bakom Siriusmålvakten.

Förlust i cupen för ÅU

Det blev respass för Åland United i damernas finska cup. Detta efter att man åkt på en 0-3 förlust på bortaplan mot liganykomlingen TiPS från Dickursby. Matchen var nye tränaren Giovanni Costantinos första match vid rodret.

Det var en jämn tillställning som åskådarna fick ta del av. Åland United hade det mesta av bollinnehavet, men var inte tillräckligt effektiva när chanserna väl uppstod. Istället tog TiPS tillvara de chanser som de i sin tur fick via kontringar. Första målet kom i slutet av den inledande halvleken. Trots detta kom United ut än mer taggade till den andra. Man tryckte på för ett utjämningsmål, men istället kunde hemmalaget utöka sin ledning med ytterligare två mål innan matchen var slut. – Trots att vi hamnade i underläge sent i den första så gav vi inte upp utan skärpte snarare till oss än mer och kämpade för att få till en kvittering. Tyvärr har vi ännu inte hunnit spela ihop oss ordentligt och den fysiska statusen på spelarna är ännu inte vad den borde vara – därför förlorar vi idag, analyserade coach Costantino efter premiärförlusten.