DELA

Öhman slutar i landslaget efter VM-petningen

INNEBANDY. Hannes Öhman är inte uttagen till den trupp som ska försvara Finlands guld när innebandy-VM avgörs i Helsingfors om knappt en månad.
Den 33-åriga ålänningen har därför beslutat sig för att lägga landslagssatsningen på hyllan.
Det blir inget VM för ålänningen Hannes Öhman – den här gången heller. Efter att ha petats inför VM-slutspelet både 2006 och 2008 går han nu samma öde till mötes inför VM som spelas i Helsingfors den 4-11 december.
Storvretaspelaren var med i landslaget i träningsturnering i Esbo förra helgen, men petades av chefstränare Petteri Nykky till den VM-trupp som förbundet presenterade tidigare i dag.
– Det är klart tråkigt. Jag visste att jag var en av dem som de tittade lite extra på och att jag var på gränsen. Men när jag inte gjorde några mål i de tre senaste matcherna så förstod jag. Trots att jag gjorde mitt bästa så var det stolpe ut hela helgen, säger Öhman.


Slutar i landslaget
Öhman har mellan VM-slutspelen regelbundet varit en del av Finlands landslag, men har de senaste åren inte räckt till när det väl gäller. Därför lägger han nu landslagssatsningen på hyllan.
– Jag bestämde förra vintern att min sista stora landslagssatsningen är VM 2010. Nu när jag är reserv igen så tänker jag bara satsa på klubblaget i fortsättningen och lägga övrig tid på familj och andra intressen. Jag har varit med i landslaget till och från i fjorton år nu, det får räcka, säger Öhman.
Så vidare han inte blir inkallad i sista stund. Han är trots allt reserv.
Men att sluta i klubblaget Storvreta eller att trappa ner satsningen i den svenska Superligan är inte aktuellt.
– Det finns inga planer på att sluta. Det troliga är snarare att jag förlänger med klubben efter att mitt kontrakt går ut efter nästa säsong, säger Öhman.
Finland som är regerande världsmästare öppnar turneringen mot Danmark. Övriga lag i Finlands grupp är Ryssland och Kanada.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax