DELA

Öhman laddar för slutspel

INNEBANDY. Hannes Öhman har ännu ett spännande slutspel framför sig.
Men vad som händer efter det är oklart.
– Om jag spelar nästa säsong så spelar jag i Storvreta, säger han till Nyan.

Hannes Öhman, 37, kom till Storvreta 2006.
Under sin tid i Sverige har ålänningen hunnit med en hel del.
I fjol blev han tidernas främste målgörare i den svenska Superligan, och även denna säsong har han fortsatt att producera: 25 poäng har det blivit hittills.
– Det har varit mycket upp och ned. Det har varit mycket småskit med skador och så har jag missat matcher på grund av sjukdom. Sen fick jag en son till (Julius) för fem veckor sedan. Jag har missat många matcher, men jag hoppas att jag i alla fall ska vara i gott slag till slutspelet.
Hannes Öhman har vunnit tre SM-guld med Uppsalalaget (2010, 2011 och 2012) och två Europacup-guld (2010 och 2012).
Men vad som händer efter säsongen är oklart. Storvretas sportchef Erik Brännström sa, i mitten av februari, till Upsala Nya Tidning att Hannes Öhman förmodligen inte kommer att erbjudas något nytt kontrakt efter att det nuvarande gått ut.
– Om jag spelar nästa säsong så spelar jag i Storvreta. Jag för diskussioner med styrelsen och håller på och tittar på framtiden med alla möjliga aspekter, säger Hannes Öhman.

Storvreta är tabelltvåa, tre poäng bakom serieledarna Falun, med en omgång kvar av grundserien. Den sista omgången spelas på lördag då Storvreta gästar jumbon Jönköping.

Läs mer i dagens Nya Åland!


Totte Vesterlund
totte.vesterlund@nyan.ax