DELA

Oavgjort igen för Daja och Finland

Finland spelade 0-0 hemma mot Polen i EM-kvalet i fotboll på onsdagskvällen. Ålands Daniel Sjölund var en av flera finländare som hade bra chans att avgöra matchen.

-Vi borde ha vunnit säger Daja, som tycker det syntes klart att gästerna var nöjda med 0-0.


En seger hade gett Finland ett mycket bra läge i kampen om en EM-kvalplats, men än är drömmen inte över. Polen leder gruppen på 21 poäng, två före Finland. Bakom skuggar Portugal och Serbien som möts inbördes sent på onsdagen, avspark kl 23.00 finsk tid. Portugal kunde inför den matchen nå 19 poäng, Serbien 18. Men båda lagen har en match mindre spelad än Finland, som har kvar att möta Belgien och Portugal borta och Azerbajdzan hemma. Tufft.

Finland började optimistiskt och hade hand om spelet i början. Daja körde på bra på sin vänsterkant och vann matchen i matchen mot Polens Golanski, som var hans närmaste motspelare. I 31:a minuten fick ålänningen matchen dittills bästa chans. Han kom nästan fri på vänsterkanten, vände bort backen, men skottet räddades av den utrusande målvakten – polackernas bästa spelare. I slutminuterna hade Daja ett nytt bra skottläge, men nu var det en back som täckte skottet – med huvudet.

-Det är små marginaler, konstaterade Daja när han intervjuades i tv efteråt. Och visst var han besviken över att det inte blev seger inför de drygt 34.000 åskådarna.

Man kan dessutom nämna bollar i stolpen av både Eremenko jr och Mikael Forsell, så visst var Finland närmare segern även om Polen också hade ett skott i stolpen. Man kan också nämna att Daniel Sjölund nog kan sägas vara bofast i landslaget nu. Det är hans insatser i de senaste matcherna visat. (ms)