DELA

Oavgjort i toppmötet mot TPS

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade ikväll 1–1 hemma mot TPS. Stor hjälte för hemmalaget blev Johan Carlsson som kvitterade genom ett praktskott i den 77:e minuten.
– Det kan inte finnas ett bättre läge att göra sitt första mål någonsin för IFK. Jag har väl bara gjort något i ÅM tidigare mot Jomala och pojkarna, säger Carlsson.
(Arkivbild)
I en intensiv match var det TPS som dominerade i den första halvleken genom ett riktigt bra mittfältsspel. Men båda lagen försvarade sig bra och målchanserna var få med visst övertag för TPS.
– TPS var bra i första och sedan kom vi starkt tillbaka. Efter kvitteringen kunde egentligen vad som helst ha hänt och vi hade dem i gungning men orkade inte bibehålla pressen, säger Pekka Lyyski.
TPS tog ledningen i den 51:a minuten när Mikko Paatelainen nickade in en hörna slagen av matchens lirare Wayne Brown. Men bara två minuter efter målet drog försvararen Igor Jovanovic på sig sitt andra gula kort och visades därmed ut.
En händelse som förändrade matchbilden totalt.
– Nog gjorde den det. Vi fick igång våra inlägg och hade några chanser. Men sedan blev vi trötta och det var nog tröttheten som tog ut sin rätt i slutet för båda lagen, säger Johan Carlsson.
Men 1–1 hemma mot serieledarna TPS såg Carlsson ändå lite som en seger.
– I det stora hela får vi vara nöjda med vår kämpainsats, säger han.
I och med att Haka och Inte spelade 2–2 i dag ligger IFK kvar på en fjärdeplats med en poäng upp till Honka, tre till HJK och fem till TPS. Ner till Haka och en femteplats är det två poäng.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax