DELA

Nybildat team deltar i 24 timmars motortävling

MOTORSPORT. Åländska motorsportarna Anders Mansén (bilden), Thomas Sandell (bilden), Thord ”Todi” Sjöblom och Rangvald ”Ragge” Grönlund har gått samman och bildat ett nytt racingteam.
I helgen ställer de upp i sin första tävling.
Tävlingen är det så kallade Skrotbilsrejset på Mantorp Motorbana i Sverige. Reglerna är enkla. Kom till start med en valfri gatlaglig personbil, det vill säga en bil som är besiktigad, skattad och försäkrad, och kör så många varv du kan under ett dygns tid. Flest varv på 24 timmar vinner.
– Det enda kruxet är att du inte får ta med dig bilen hem igen, den måste av miljöskäl skrotas direkt efter genomfört lopp. Ändå väljer de flesta, även vi, att preparera bilarna för att få maximal utdelning – och givetvis för att vinna, berättar det åländska teamet i ett pressmeddelande.
Teamet, som går under namnet Taxfree Racingteam Åland, består av Anders Mansén och Thomas Sandell från Alandia Racingteam #88, RC och dragracingprofilen Thord ”Todi” Sjöblom samt erfarne Ragnvald ”Ragge” Grönlund från ”Team Ålänningarna”.
– Vi övriga är riktigt glada att vi lyckades övertala Ragge att ta på sig hjälmen igen efter flera års uppehåll. Hans facit av 28 pallplatser och nordisk mästare i Nordic Six Hours Cup talar för sig självt, skriver teamet.
Starten i Skrotbilsrejset går i morgon klockan 12.00 svensk tid. Målgång sker klockan 12.59 (sommartid) på söndag.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax