DELA

Nyårsruset blir virtuellt

LÖPNING. Under nyårsafton i fjol fick ålänningarna springa sitt nyårsrus i sin egna coronabubbla. I år, då loppet firar 40 år, var det tänkt att motionsloppet skulle vara tillbaka med gemensam start – en plan som ändrade i sista stund. Istället blir det ytterligare ett virtuellt lopp.
– Idag har vi beslutat att på grund av rådande omständigheter genomföra årets Nyårsrus virtuellt, skriver Ålands motionsförbund i ett pressmeddelande under torsdagen.

Loppet kan genomföras när och var som helst under nyårsafton. Deltagarna väljer själv sträcka men den ska vara minst fem kilometer. Förhandsanmälan mejlas till amf@motion.ax. De som redan har anmält sig behöver inte göra det igen.

Varje deltagare behöver logga loppet i valfri träningsapp och sen mejla in en bild på loppet där distansen syns. Bilderna ska vara motionsförbundet tillhand senast måndagen den 3 januari klockan 12.00. Efteranmälan till loppet är också möjlig i samband med att man skickar in bilden.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp