Ny seger för IFK:s handbollsdamer

UPPLANDS DIVISION IV
IFK MARIEHAMN 21
HF RIMBO 14
HANDBOLL. Trots en trög men jämn första halvlek kunde IFK Mariehamns handbollsdamer ganska enkelt ro hem dagens hemmamatch mot HF Rimbo i Baltichallen med 21–14.
Men redan i morgon väntar tuffare motstånd.

Bildspel

Det var en slarvig första halvlek som IFK Mariehamn och gästerna Rimbo spelade i Baltichallen i dag på eftermiddagen. Siffrorna i halvtid visade 10–9 till IFK Mariehamn vilket speglar ett rättvist resultat, men FK fick inte riktigt i gång sitt målskytte och det fanns luckor i försvarsspelet.
– Vårat problem är att vi alltid är långsamma i första halvlek. Sen koncentrerar vi oss mer i andra och då blir vi också bättre, säger spelande tränaren Nina Hinnenberg.

Drog i från i andra
Och bättre blev hemmalaget. I den andra halvleken kopplade IFK greppet och försvarsspelet fungerade riktigt bra.
Och om det var hemmalaget som inte riktigt fick sitt målskytte att fungera i den första halvleken så var det definitivt gästerna som hade det problemet resten av matchen. Med 20 minuter spelade av den andra halvleken hade Rimbo bara lyckats få in två bollar bakom Christa Martin-Sundman i IFK-målet, och hemmalaget hade då dragit ifrån till en sjumålsledning. Ett avstånd som stod sig matchen ut då IFK till slut vann med 21–14.

Ny match i morgon
I morgon väntar dock ett tuffare motstånd. Då gästar topplaget Hallsta Baltichallen. En lag som IFK tidigare mött den här säsongen och då förlorade mot med 17–37.
– Det är ett starkt lag både tekniskt och fysiskt. Då gäller det att vara vakna direkt från början. I förra matchen mot dem var det just i den första halvleken som vi tappade, säger Hinnenberg.
Och att de ska bjuda Hallsta på bättre motstånd den här gången finns det ingen tvekan om menar Jeanette Toivonen.
– Vi ska tagga ordentligt till i morgon. Det gäller att vi fortsätter vara starka defensivt men också att vi får i gång niometersskyttet, säger Toivonen som stod för sju av IFK:s mål och blev dagens bästa målskytt.
Dagens seger var IFK:s fjärde den här säsongen och de två nya poängen betyder att IFK klättrade från fjärde till andra plats i tabellen.