DELA

Ny kryssmatch för IFFK

FOTBOLL. IF Finströmskamraterna kryssade för fjärde gången den här säsongen i division II. Laget hämtade upp ett underläge och slet sig till en poäng.
– Det börjar bli en dålig vana att vi måste jaga, säger målskytten Toni Lyyski.
(Bilden från en annan match.)
På sex matcher har IFFK vunnit och förlorat en, samt spelat fyra oavgjorda. Serietreorna Ekenäs IF kom till Markusböle på jakt efter tre färska poäng för att göra ett ryck i toppen av tabellen.
Redan efter en halv timme var notoriske målskytten Kenneth Pulkki väl framme och satte gästernas första mål.
– Det var ett lågt inlägg som rann igenom och han kunde peta in den, beskriver anfallaren Toni Lyyski.

Mål på volley
Trots underläget 0–1, fortsatte IFFK med sin taktik.
– Det är lite otur att vi kommer i underläge igen, det börjar bli en dålig vana att vi måste jaga, man har inte råd att hamna i underläge i varje match.
Efter en timme lönade sig dock hemmalagets press när Lyyski satte kvitteringen 1–1.
David Welin kom drivandes på vänsterkanten, gick förbi sin back och sköt ett inlägg. Jag väntade och lät bollen studsa innan jag sköt på volley från tio meters håll. Ett mål som kändes, beskriver han.

Bättre inlägg
Matchen var jämn in i det sista.
– Det visar på att det är en jämn serie, vi hade ett bra kampspel och kom mycket runt på kanterna. Lite bättre inlägg kunde vi haft, det fanns hela tiden folk i boxen.
Men nya mål uteblev trots att IFFK tryckte på bra i slutet.
– Vi får vara nöjda med en poäng, Ekenäs är ett bra lag och vi kämpade ju oss ur ett underläge. 1–1 speglar ganska bra hur matchen var, säger Toni Lyyski.
Veikkausstjärnorna gick till hemmalagets Mikael Sundström (3), EIF:s Jarno Malmberg (2) samt IFFK:s Alexander Clemes (1).

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax