DELA

Nurme tillbaka i målet

FOTBOLL. Skadorna har hållit honom utanför planen.
Men mot KTP var Simon Nurme tillbaka mellan stolparna
– Det var skönt att få dra på sig matchstället, säger han.
Simon Nurme kom till IFK nära inpå seriestarten förra året. Då förstörde en hjärnskakning hans, redan då, korta försäsong. Nu har han fått längre tid att förbereda sig för ligastarten – men samtidigt haft mer skadebekymmer.
– Försäsong är inte riktigt min grej, tror jag.
Hur har det påverkat din uppladdning?
– Det är både negativt och positivt. Det negativa är att man kanske inte har spelat så mycket med de andra spelarna, för vi har ganska många nya. Det positiva är att man verkligen har kunnat bygga upp kroppen och känns sig i bra fysisk form.
Nu är det höften, som han hade problem med också i slutet av förra året, och det ena knäet som hållit honom borta från spel.
– Först var det höften, sedan blev den bra, men då fick jag problem med ett knä som har hindrat mig. Det är väl egentligen bara i förebyggande syfte. Jag fick riktigt ont ett tag och kände att det är bättre att jag tar det lugnt och rehabar.
Förra helgen, när IFK spelade borta mot KTP i den femte omgången av Finska Cupen, var han tillbaka i målet igen.
– Det var jätteroligt. Det var skönt att få dra på sig matchstället och få skrika lite, och kanske ta någon boll. Det var bara befriande.


”Alltid skönt att hålla nollan”
Matchen slutade 4–0 till IFK. Ett fint resultat för en comebackande målvakt och en nykomponerad backlinje, bestående av; Tommy Wirtanen, Emil Andersson, Roger Thompson och Rezgar Amani. Simon Nurme tycker att samarbetet med försvararna fungerade bra under matchen.
– Som målvakt är det alltid skönt att hålla nollan. Det ger väldigt mycket. Jag hade inte så mycket att göra, men det kändes som att det funkade med försvaret.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax


Foto: Stefan Öhberg