DELA

Nu tar IFFK första steget mot tvåan

FOTBOLL. Nedräkningen har skett länge, men i morgon är det äntligen dags för den första kvalmatchen till division II när IFFK tar emot sina gäster från Lahtis.
– City Stars är ett komplett lag, säger tränaren Thomas ”Töppe” Nordström.
IF Finströmskamraterna har i ensam majestät toppat sin zon i herrtrean hela säsongen och gjorde kvalsaken helt klar i sista omgången när laget besegrade Hammarlands IK i det åländska derbyt.
– Vi är så förberedda vi kan vara. Men sen är det som vanligt när det ska spelas kvalmatcher att det kan gå hur som helst och framåt hösten kan väder och vind ställa till det, konstaterar Thomas Nordström.
När Nyan pratar med honom på torsdagseftermidagen har han hela gruppen intakt, men ännu återstår någon träning innan truppen står klar mot City Stars från Lahtis.
– Jag har själv sett dem spela och de har ju ångat på i sin serie. Det är ett komplett lag, helt klart.
Noterade du några svagheter?
– Nu sattes ju inte deras försvarsspel på prov direkt, de vann med 14–0…

En miniserie
Han påpekar att nöten blir svårknäckt, men det ska inte vara omöjligt att besegra det första laget i kvalserien.
– Vi måste ändå i vanlig ordning själva leverera för att det ska gå bra. Nu är det ju lite speciellt att det inte är vinna eller försvinna, utan något av en miniserie, säger Töppe Nordström och tillägger:
– Osvuret är bäst.
Kvalmatchen mot City Starts blir den enda som spelas på hemmaplan. De kvarstående mötena mot Lohjan Pallo och PuiU spelas på bortaplan.
– Det var synd att det blev så, vi kunde lika gärna haft två hemma, säger Nordström som hoppas på storpublik.
Avspark är det lördag 16.30 på Markusböle.