DELA

Nu får Åland United äntligen sin pokal

FOTBOLL. Att Åland United är årets damligamästare blev klart för länge sedan. På söndag får de äntligen ta emot sin pokal.
Redan den 26 september stod det klart att guldet i årets damliga går till Åland United. Trots att laget den dagen förlorade för första gången den här säsongen säkrades guldet eftersom FC United vann över tabelltvåan Honka och därmed tog ifrån dem chansen att gå ikapp ÅU.
Åland United har sedan dess spelat två betydelselösa matcher varav de förlorat en (mot FC United) och vunnit en (mot Kuusysi). På söndag möter de PuiU, det lag som just nu ligger nästsist i tabellen och kämpar för att få behålla kvalplatsen och hoppet om ligaspel nästa år.
– De lär ju först och främst försöka hålla tätt bakåt och kontra bort oss, men ser man till deras resurser så tror jag nog att det är vi som kommer att vara det spelförande laget, säger tränare Robert Dahlin inför matchen.

Följ via radion
Dahlin konstaterar att många klubbar och lag kämpar år ut och år in för att vinna ett guld i damligan.
– Det är fruktansvärt svårt att vinna ett guld och nu har vi lyckats. Vi har kämpat hela säsongen och det är klart att det är jättekul när allt blir bekräftat på söndag, även om man vetat om att det varit klart länge.
Ålands radio sänder matchen mellan PuiU och Åland United på söndag. Sändningen startar kl 13.45.

MALIN LUNDBERG