DELA

Norrmén hedrades på galan

FOTBOLL. IFK Mariehamn höll sig nätt och jämnt kvar i Tipsligan men precis som tidigare år hölls en avslutningssupé med prisutdelning. Ett fint avslut på en, för att citera Tage Selander ”bedrövlig säsong”.
(Daniel Norrmén, till vänster, får en ordentlig kram av Olle Fonsell.)
Mikael Granskog välkomnade spelare, ledare och sponsorer till årets avslutningsfest i fredags. Han hade lovat sin fru att vara snäll och inte klaga på IFK:s placering i Tipsligan.
– Precis som planerat plockade vi många poäng i början på våren men sen följde en soppatorsk som vi aldrig sett make till innan med många allvarliga skador. Statistiskt sätt borde det inte kunna hända igen, sa Granskog i sitt inledningstal och fortsatte. Föreningen är nu bättre rustade ekonomiskt inför nästa säsong. Spelar ledningen sina kort rätt kommer det att synas.
– Nästa år tar vi ligaguld, fyllde Jan-Mikael ”Keegan” Mattsson i.
– I don´t understand anything, kontrade Ukeyima Akombo med och lockade till skratt.
Tage Selander från Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag var glad att höra att ekonomin är under kontroll.
– Då blir förhandlingarna med Peter Mattsson lättare, sa han med ett skratt.


Tackade för sig
Ett ständigt återkommande samtalsämne runt borden var vilka som stannar i IFK och vilka som försvinner. En av de som inte blir kvar är som tidigare känt Travis Binnion. Han tackade alla som gjort hans vistelse på Åland ett varmt minne.
– De här killarna jag spelat med är de bästa. Hela min tid här har varit underbar. Det är egentligen bara min kropp som varit oduglig, sa han.
Han sa speciellt tack och utbringade en skål till Daniel Norrmén som han under sin korta tid här förstått vara en viktig person för föreningens framgång. Norrmén fyllde i där Travis slutade och tackade för sex fina år.
– Det har varit väldigt kul att vara med på den här idrottsliga resan. När jag kom hit var vi ett hyfsat lag i division två och nu är vi ett etablerat ligalag. Tack alla för den här tiden, avslutade han och alla i salen ställde sig upp och applåderade uppskattande.


Kvällens överraskning
Prisutdelningen följde efter varmrätten. Årets försvarare gick till Jani Lyyski med motiveringen att han spelat alla matcher och dessutom varje minut. Årets mittfältare gick andra året i rad till Mika Niskala med motiveringen att han varit en motor i laget och den mest bollskickliga spelaren.
Årets anfallare gick överraskande till IFK:s unga talang Wilhelm Ingves med motiveringen att han varit en riktig nykomling som tagit plats i U-19 Landslaget. Han såg lite överraskad ut själv när han hämtade priset.
– Jag vill tacka Mikael Numelin som gjorde att jag började spela fotboll. Annars hade jag fortsatt med innebandy, sa han.
Flest priser kammade Mattias Wiklöf hem. Han tilldelades årets mest effektiva spelare, bästa målskytt och GMM:s supporterpris.
Vilket pris känns roligast att få?
– Det som värmer mest är så klart supportrarnas pris. Det visar på uppskattning. De andra priserna är självklart också roliga att få men de bygger mer på fakta. Effektivaste spelaren vet jag inte ens vad det innebär, kanske att jag har gjort mål. Synd bara att jag inte gjorde fler, då hade vi kanske hamnat bättre i tabellen, berättar Wiklöf.

PIA NORRMÈN