DELA

Nordström om provspelet med Atlético Madrid

FOTBOLL. IFK Mariehamns 16-årige försvarare Johannes Nordström är just hemkommen efter tio dagars provspel med Atlético Madrids b-lag.
Om det blir någon fortsättning i det spanska laget vet han ännu inte.
– Jag vet inte vad de tyckte men det kändes bra. Kanske det blir nytt provspel i framtiden, säger han.
Se intervju med Nordström i kvällens Sportmagasin i Åland 24.
När Johannes Nordström steg av färjan på Åland i söndags kväll var det med en färsk smak av spel i Europa och en stor fotbollserfarenhet rikare.
För när de flesta av hans klubbkamrater i IFK Mariehamn vilade upp sig under semestern befann sig 16-årige mittbacken Nordström och klubbkamraten Sasha Anttilainen nere i Spanien i en och en halv vecka och provspelade med Atlético Madrids b-lag.
– Det var en bra erfarenhet. Riktigt intressant och roligt att se hur de har sitt spel och sina träningar. I IFK är det mer familjärt, där nere var de lite mer hetsiga och i bland var det några som rök i hop på träningen, säger Nordström.
Annars var det inte så mycket som skiljde sig åt mellan IFK:s och Atléticos träningar som Nordström först trodde.
– Det var ganska mycket som var lika. Kanske att det var mer passningsspel där – pass, pass, pass och röra sig mycket. Och överlag var det inte lika fysiskt tacklingsmässigt som här, säger han.
Hur tycker du standarden var på laget?
– Jag tycker att det var bra standard på träningarna. Det var många spelare som var duktiga och jag tror säkert att en fyra-fem stycken skulle platsa i IFK:s startelva. Varje vecka var det också tre spelare i b-laget som fick vara med och träna med a-laget, säger han.
Någon sådan möjlighet fick dock inte Nordström vara med om.
– Men jag fick i varje fall titta på när de tränade, säger han.


Inväntar feedback
Om det blir någon fortsättning i det spanska laget vet Nordström ännu inte utan hänvisar till IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
– Jag har inte så mycket koll själv utan det är klubben som sköter kontakten. Men jag tror att de testade mig mest för framtida möjligheter. Och för min egen del ville jag åka dit för att se hur jag står mig mot andra spelare, säger Nordström.
Mattsson å sin sida säger att det troligtvis kommer att dröja ett par veckor innan de får någon feedback från Atléticos håll.
Men även om Nordström får ett erbjudande vill han troligtvis avvakta ett tag.
– Jag vill vara kvar här ett tag till. Det jag satsar på först och främst är att försöka slå mig in i IFK-truppen och få speltid. Men om några år när jag fått lite mer erfarenhet från ligan går jag gärna vidare, säger han.


Fler klubbar
Atlético är inte den enda klubben som visat intresse för Nordström utan även andra klubbar ska ha varit i kontakt med IFK. Vilka de är vill Nordström dock inte kommentera.
Är du aktuell för provspel med någon annan klubb inom den närmaste framtiden?
– Det blir i så fall senare. Kanske nästa år. Det har varit mycket med landslaget det senaste och nu Madrid. Jag behöver ta lite semester och vila upp sig innan träningen börjar med IFK om någon vecka, säger han.
Är det någonting från träningen i Madrid som du kan ta med dig på träningen här och lära dina lagkamrater i IFK?
– Förhoppningsvis ska jag väl kunna lära dem att passa bättre till nästa säsong, säger Nordström och skrattar.

maria.nykvist@nyan.ax