DELA

Nordin vann i Skepptuna

RALLY. Robert Nordin vann i helgen den första deltävlingen i Öppna östra sprintcupen i Skepptuna.
– Det är inget att sticka under stolen med, den här segern smakade väldigt bra, jublar segraren.
Nordin satsar främst på Sverigeserien i år, men då det är länge till nästa deltävling passade han i helgen på att köra den första deltävlingen i Öppna östra sprintcupen i Skepptuna.
14 konkurrenter fanns i startfältet, däribland Dick ”Dicken” Larsson som med sin åländske kartläsare Tage Andersson är bekant för ålänningarna.
– På det sättet var tävlingen lite extra spännande när man skulle få mäta sina krafter mot honom, säger Nordin som inledde tävlingen bra.
– Efter första rundan vi åkte låg vi i ledningen direkt, med närmare åtta sekunder till godo på tvåan Ulrik Fredriksson från Haninge.
I andra omgången fick Larsson upp ett högre tempo och han var sedan dryga 1,8 sekunder efter Nordin som fortfarande ledde klassen.
– Det blev en lite nervös väntan inför sista omgången. Normalt om man leder med 1,8 sekunder i en sprinttävling brukar det kännas ganska bra, men med Dicken efter sig kan man ju aldrig vara säker, säger Nordin.
Larsson förbättrade också sin tid en aning i sista omgången, men inte tillräckligt för att hota förstaplatsen. Dessutom förbättrade Nordin sin tid en aning så differensen till Larsson som slutade tvåa blev till slut 2,7 sekunder.
Kartläsare för dagen var Johan Lundström. Med I teamet var också Niclas Lindström. Nästa tävling för Nordin är Sverigeserien i Lima den 13 mars.

MALIN LUNDBERG