DELA

Niskala testade med Cork City

FOTBOLL. Mika Niskala har letat efter en ny klubbadress efter senaste säsongen och åkte i onsdags till Irland för att provspela med Cork City. Testet blev dock inte som förväntat för mittfältaren.
– Vristen brakade ihop i slutet av en internmatch, vi får se hur det blir med fortsättningen, säger Niskala.
Mika Niskalas kontrakt med IFK Mariehamn gick ut efter förra säsongen och mittfältaren letar nu en ny klubb att representera under säsongen 2011. Några klubbar har visat intresse men inget konkret har uppstått, inte förrän turneringen i Norge för kontraktslösa spelare.
– Cork City var på plats och ville efter det ha över mig på ett test, säger Niskala, på plats på Irland.
Mika Niskala har dock haft problem med en vrist och därför dröjde det innan resan till Irland kunde bli av.
– Det var en liten chansning men vristen har känts bra och därför åkte jag. Det är ett ledband som är uttänjt och när vi spelade en internmatch i onsdags och jag gick för fullt med vändningar och vridningar så höll den inte ihop. Vi får se hur länge det tar innan jag är frisk men man blir lite fundersam när det inte har gett med sig trots att jag vilat. Nu ska jag få den i skick i alla fall, säger Mika.
Hur det blir med en eventuell övergång är förstås oklart med tanke på Mikas skadeläge. Tanken var att han skulle stanna hos Cork City till och med söndag, men nu kan resan hem komma tidigare.
– Jag ska diskutera med klubben idag (läs: igår) för att se hur vi går vidare, säger mittfältaren.
Cork City spelar i näst högsta ligan på Irland men vill upp i högsta divisionen och satsar på det. Laget relegerades för några år sedan till näst högsta på grund ekonomiska problem.
– Folket här i staden är mycket fotbollsintresserade och både klubben och människorna här vill ha upp Cork i högsta serien, säger Mika Niskala.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax