NGD förlorade fjärde raka

INNEBANDY. Det blev förlust för BK NGD igen. Den här gången med 0–3 hemma mot topplaget LoSB. Men matchen var ändå ett steg framåt enligt lagets kapten Emilie Jansson.
– Jag tycker ändå vi ska vara nöjda, säger hon. Framför allt att vi hela tiden jobbade.
(På bilden NGD:s målvakt Jolanda Gestranius.)
Fyra förluster på fyra matcher. Så ser inledningen av division I ut för BK NGD. I lördagens match mot LoSB såg det ändå ut som NGD skulle kunna få med sig en poäng till slut. Åtminstone med tanke på den press laget hade de sista tio minuterna av matchen.
– Det är mycket som var bättre i vårt spel, säger Emilie Jansson. Trots det blir det luckor som vi förlorar på.
För när NGD gick in i den tredje perioden var det som ett helt nytt lag. Den defensiva uppställningen från första perioden hade de redan ändrat på till mittenperioden och med ett powerplay till sin hjälp inledde NGD den sista perioden i full fart.
Det ordentliga trycket började efter cirka tolv minuters spel när Ramona Hildén sprang sig fri men sköt över en liggande målvakt. Minuten efter träffade Jenny Engblom burgaveln och sekunden senare var det stolpen som stod i vägen på hennes skott.

Luckorna kom i andra
Tredjeperioden var helt klart NGD:s bästa period i lördags och om avsluten hade varit något mer fokuserade skulle målen med största sannolikhet också kommit. Istället avgjorde LoSB matchen redan i den andra perioden.
– Luckorna kommer eftersom vi inte litar på varandra, säger Jansson. Vi ska stå offensivt men se till att det inte blir några luckor.
Men luckorna kom alltså i den andra perioden. Och detta efter att NGD egentligen kontrollerat spelet ganska bra i den första perioden. Visserligen utan några direkta målchanser. Men å andra sidan hade inte LoSB det heller.
Direkt kunde LoSB utnyttja NGD:s nya offensiva positioner. Bara 1.22 in i den andra perioden fick de försvaret ut balans och med två spelare nästan helt fria framför Jolanda Gestranius i NGD:s mål så kom 0–1 relativt enkelt.

Sist i tabellen
Men NGD spelade upp sig och hade spelet i mitten av perioden. De fick mer fart i sitt spel och kom till fler skottlägen. Mitt i denna press uppstod så en lucka i försvaret. En felpass i uppspelsfasen och helt plötsligt satt bollen i krysset bakom Gestranius.
– Vi har alltid fallit i andra, säger Jansson. Första brukar vara okej, andra katastrofal och sedan riktigt bra i tredje.
Och visst, så var det även i lördags, men efter att LosB satte sitt tredje mål 12.18 in i den andra perioden spelade det inte någon roll att NGD pressade och pressade. Inte ens en straff i slutet kunde förhindra NGD att förlora den fjärde raka matchen.
Därmed är NGD det enda laget i division I som ännu inte tagit något poäng.