DELA

MPF:s damer säkrade seriesegern

BOWLING. Efter helgens omgång av Ålandsserien har MPF:s damer skaffat sig ett ointagligt försprång till övriga lag i damserien.
– Det är bara tur, säger lagmedlemmarna blygsamt.
Inför lördagens omgång ledde MPF 1 serien på 22 matchpoäng, sex poäng före Komet 1. Genom att sedan ta maximala åtta matchpoäng i lördagens möte med Komet 2 har MPF nu säkrat seriesegern, trots att de själva står över den sista omgången som spelas i februari.
– Det är bara tur, säger Brita Johansson, Berit Hansson och Berit Sjöberg blygsamt när de ombeds förklara framgångsreceptet.
– Och kanske vi tränar lite mer än de andra, tillägger de sedan.
Efter att ha vunnit alla tre serier i lördagens match mot Komet 2 vann damerna matchen med siffrorna 1605-1482, vilket innebar åtta nya matchpoäng.
– Men de kan spela mycket bättre än vad de gjorde i dag, säger Johansson.
Vad säger ni om ert eget spel då?
– Janå, huvudsaken är ju att man vinner. Om det går sämre för någon så får en annan spela lite bättre. Det gjorde vi i dag.

Kom på slutet
Omgångens andra match spelades mellan IFK Mariehamn och MPF:s andra lag. Lagen fick med sig fyra poäng var efter efter att MPF vunnit två serier och IFK en. Slutresultatet skrevs till 1452-1448 och IFK var det lag som drog det lite längre strået.
– Vårt spel var väl inte precis lysande i dag men vi kom på slutet och spelade bättre allt eftersom, säger IFK:s Monika Blomstedt.
Hon tillägger att problemen för hennes egen del hade att göra med tumhålet på klotet.
– Tummen fastnade för mycket när jag skulle kasta, så det gick inte så bra.
Inför den sista omgången i Ålandsserien för damer ligger IFK näst sist i tabellen med 6 poäng. Det är dock jämnt mellan lagen och IFK har bara två poäng upp till Komet 2 på tredjeplatsen. Jumbon MPF 2 i sin tur skuggar IFK på fyra hopspelade matchpoäng.

Jämna tabeller
I Ålandsseriens division 2 är det efter helgens omgång jämnare i tabelltoppen, både i A- och B-klassen.
I division 2 A leder IFK Mariehamn 3 på 26 poäng, fyra poäng före Komet 2 och sex poäng före MPF 2. I division 2 B har IFK Mariehamn 2 och Käglan 2 spelat ihop 20 poäng var och de skuggas tätt av MPF 3 och Komet 3 som spelat ihop 18 matchpoäng vardera.
I Ålandsserien division 1 är det BC Clipper som leder serien med åtta poäng, en poäng före IFK Mariehamn. Käglan ligger trea på i tabellen med fyra poäng totalt.
Fullständiga resultat från helgens omgång hittar du på www.bowling.ax.

Text och foto: MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax