DELA
Foto: Jonas Edsvik

Mästerskapsserien tar vid

FOTBOLL. Slutspurten i Nationella ligan är i gång. Åland United inleder mästerskapsserien med match borta mot HJK.

Trots en stabil avslutning av Nationella ligans grundserie (4–0 hemma mot FC Honka) så lyckades inte ÅU kravla sig upp till pallplats förrän landslagsuppehållet tog vid. För tillfället ligger det åländska ligalaget tre poäng från medaljplats vilket innebär att de kommande fem matcherna är viktigare än någonsin om man vill placera sig i toppen även denna ligasäsong. För ÅU:s del väntar tre bortamatcher och två hemmamatcher innan säsongen kan avslutas.

Söndagen motstånd, HJK, ligger på en andra plats i tabellen – bara fyra poäng från serieledarna KuPS vilket innebär att Helsingforslaget inte heller har utrymme att misslyckas i de kommande matcherna om man ska ha chans på mästerskapstiteln.

Laget har under den senaste tiden fått tillbaka flera skadade spelare vilket innebär att man troligtvis ställer upp med en stark startelva.

En förlust och ett kryss

Senast Åland United mötte HJK var på hemmaplan i somras. Då slutade matchen 1–1 efter att Sarah Troccoli kvitterat i matchens 68:e minut. Säsongens första möte blev en tuffare historia för ÅU då HJK vann matchen 4–2 i Helsingfors.

Söndagens möte blir inte heller det sista för de båda lagen som även ställs mot varandra i cupfinalen på Olympiastadion den 2 oktober.

Bra skadeläge

Åland United har fått träna med en något decimerad trupp under veckan då landslagsuppehållet ännu varit i full gång. Då inga skador har rapporterats från landslagen borde truppen vara näst intill komplett när man i dag reser över till huvudstaden. Louise Andersson är fortsatt borta på grund av skada men Dana Leskinen har sakta men säkert börjat träna med laget igen efter sin skada. Däremot kommer hon nog inte vara redo för spel på söndag.

Matchen mot HJK har avspark redan klockan 12.00 på söndag. Har man inte möjlighet att se matchen på Bolt Arena i Helsingfors visas den även som vanligt via betalkanalen Ruutu.