DELA
Foto: Stefan Öhberg

”Man måste chansa emellanåt”

TRAV. Tre starka favoriter kryddat med flera potentiella skrällar. Så kan man beskriva Hugo Anderssons V75-system inför lördagens omgång, som är den tredje av totalt fem i ÅM i V75.

För en vecka sedan var det Anders Holmberg på Shell Select i Mariehamn som bjöd på sina tips och veckan före det var det Ombudets Svante Wasén.
Denna gång är det Rita Lundberg från ombudet vid Hugo Anderssons i Hammarland. Hon förlitar sig på tre spikar, alltså singelstreck.
– Det är alltid svårt att göra mindre system när man är van med att göra större. Men jag tror på mina spikar.
De hästar hon spikar är 15 Nancy America (V75-1), 8 Aron Palema (V75-5) och 1 On Track Piraten (V75-6).
– On Track Piraten var den första jag fastnade för. Det är hans tur nu. Vad gäller Nancy America så har hästen aldrig förlorat lopp tillsammans med kusken Erik Adielsson och jag tror att ekipaget rundar övriga trots utgångsläget.
– Och Aron Palema är i god form och har flera nyttiga lopp i kroppen.

Enligt dig, vad är viktigt att tänka på när man utformar sitt eget system?

– Det där är väldigt individuellt men jag går mycket efter form, både hos kusken, hästen men också stallet. Sen är det inte helt fel att gå på känsla också. Man måste våga chansa emellanåt.
ÅM i V75 pågår under totalt fem veckor och det är de fyra bästa resultaten som räknas. Kupongen får som mest innehålla 192 rader.