DELA
Foto: Kanal75<07_Bildrubrik>VINNARE Quid Pro Quo föll på upploppet mot Rocky Winner i V75 i lördags, något som gjorde att Runx2:s sjurättsdröm sprack i ÅM:s första omgång.

Ännu kan du vinna ÅM i V75

TRAV. Vecka ett av sex är avklarad.

Men än har du chansen att bli åländsk mästare i V75.

Allt du behöver göra är att lämna in ditt 192-raderssystem till helgens omgång på Sundbyholmstravet.
Paf arrangerar de åländska mästerskapen i V75.

ÅM avgörs över sex veckor – både för individuella tippare och lag – och inleddes förra helgen.

Men än har du chansen att bli åländsk mästare i V75. Eftersom bara fem omgångar räknas (lagens/spelarnas sämsta omgång räknas bort från slutresultatet) hinner du ännu utmana om förstaplatsen – förutsatt att du lämnar in ditt ÅM-tips till lördagens omgång på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna.

Systemet ska vara 192 rader stort, och det är fritt fram att ta hjälp av Harry Boy för dig och ditt lag om ni har svårt att komponera en egen rad. Nyan-redaktionen, exempelvis, tog hjälp av ”Harry” i förra omgången och ligger sjua i ÅM:s lagtävling med sina fem rätt. Allra bäst gick det däremot för laget Runx2 som var ensamt om att pricka in sex rätt i första omgången. Laget består av Rune och Ingvor Eriksson samt Runvald Sundström.

– Och hade det inte varit för att Erik Adielssons Quid Pro Quo fått ge sig med en noslängd mot Jorma Kontios Rocky Winner så hade det blivit sju rätt. Jag skyller på Erik för att det inte blev så, säger Rune Eriksson och skrattar.

VIP-kväll i förstapris

Han har i ett par-tre års tid tippat trav på kontinuerlig basis och har varit med i ÅM en gång tidigare.

– I ÅM handlar det mycket om att gå på favoriter när systemen är så små, eftersom man inte har råd att gardera så mycket. Men har man en känsla för att vissa hästar kan gå bra kan det löna sig att ta med en högoddsare. Vi fick in ett par överraskningar förra omgången, säger Rune Eriksson.

Förstapriset i ÅM innebär förutom äran en VIP-kväll på Solvalla, Åby eller Jägersro.

– Det skulle vara fantastiskt om du ringer efter sjätte omgången och vi fortfarande är i toppen då. Men det är väldigt långt kvar och mycket kan hända ännu, säger Rune Eriksson.

I individuella ÅM står sjutton spelare på fem rätt efter den första omgången.

Så avgörs ÅM i V75

Tävlingen pågår i sex V75-omgångar mellan perioden 31/10 – 5/12 2015.
De fem bästa omgångarna räknas (chansen att delta finns således ännu). Den sämsta omgången räknas bort.
Man tävlar genom att lämna in ett V75-system på högst 192 rader via sitt ombud. Man kan tävla både individuellt eller i lag.
System inlämnade med reduceringsverktyg räknas inte i tävlingen. Detta gäller även om ingen reducering skett. Filinlämnade system räknas inte i tävlingen.
Flerkuponger räknas inte med i tävlingen.
Extra V75 den 8 och 29 november räknas inte med i tävlingen.
Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt är det följande särskiljningsparametrar som används för att skilja spelare åt:
1. Antal system med sju rätt.
2. Totalt antal spikar satta under avgjorda omgångar.
3. Högsta oddset på en spik under någon avgjord omgång.