DELA

Målkalas att vänta i Islandia

ISHOCKEY. IFK Mariehamns A-lag förväntas ta en på pappret självklar seger i morgon när tabelljumbon Team Jackdaws gästar Islandia.
– Ja, men matchen ska spelas också. Skridskorna går inte av sig själv, säger IFK:s Marcus Englund.
Uppsalalaget Team Jackdaws har fått en usel start på säsongen. Med fyra förluster på lika många matcher och en målskillnad på 6-61 ligger de sist i tabellen.
För IFK har starten varit bättre. Två segrar men också en snöplig förlust så här långt.
Just Hallsta IK som IFK A förlorade mot med 4–5 förra helgen, vann över Jackdaws med smått otroliga 29–1 för knappt två veckor sedan.
För IFK A, vars målsättningen är att hålla sig i toppskiktet den här säsongen, gäller det nu att vinna för att få häng på det tippade topplaget Hallsta.
– Formen i laget är bra även om några ordinarie spelare är borta. Vårt mål är att också kriga där uppe i toppen så vi förväntas väl vinna och vi ska försöka göra det med så många mål som möjligt. I matchen mot Hallsta förra helgen borde det nog ha blivit 4-4. Även om de kanske förde spelet lite mer så var vi absolut inte sämre än de, säger IFK:s Marcus Englund.
Matchen mot Jackdaws spelas i Islandia på söndag och nedsläpp är klockan 14.30.
– Det ska bli skönt med en hemmamatch i helgen och revanschlustan den finns i laget, säger Marcus Englund.
Fattas i matchen gör IFK:s Mats Clemes, Niklas Johansson och Philip Thimm
IFK:s B-lag har en matchfri helg och spelar nästa match först den 13 november då de tar emot Gästrike-Hälsinge Nations IF hemma i Islandia.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax