DELA

Mäki vann Finnish Open

JUDO. Samuel Mäki tog hem segern i 90-kilosklassen när Finnish Open ordnades i helgen.
– Formen känns bra. Tekniken har fungerat och fysiken är bra. Och det blir bara bättre hela tiden, säger han.
Mäki inledde helgens tävling med att slå ut britten Bobby Rich på full poäng efter två minuter. I andra matchen lämnade hans motståndare walk over och i tredje matchen ställdes han mot Rysslands Iliya Rechetov.
– Han var väldigt passiv. Det enda han egentligen försökte var att inte bli kastad, han hade inga ambitioner att göra några kast själv. Så den matchen behövde jag egentligen inte göra så mycket för att vinna, säger Mäki.
I finalen ställdes han sedan mot Dmitriy Gerasimenko, en ryss med flera medaljer från världscuptävlingar i bagaget.
– I början av matchen kände jag att jag hade honom på ryggen i luften men sedan slank han undan. Jag lyckades kasta honom med en fotteknik och han åkte på rygg, det kunde lika gärna ha varit full poäng för det men domarna var lite tröga mot mig. Sista delen av matchen när jag hade poängen försökte jag bara se till att inte bli kastad. Jag var trött givetvis och den sista minuten gjorde jag inga egna attacker.


Tävling i Tokyo
Mäki säger att formen för tillfället är riktigt god. Nästa utmaning är en grand slam-tävling i Tokyo i december.
– Där är alla de bästa i världen med men det gäller att köra på så bra man kan. Möjligheterna till seger finns alltid, man vet aldrig hur det går, säger Mäki.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax