DELA
Foto: Johan OrreHÖJDPUNKT Walter Viitala (mitten) blev en av cuphjältarna när IFK slog Inter i finalen. 23-åringen fick chansen mellan stolparna då förstekeepern Otso Virtanen var avstängd.

Lyyskis uppmaning: Stanna, Walter!

FOTBOLL. Walter Viitala kom från FC Honka till IFK Mariehamn inför 2015 års säsong. Där fick han spela rollen som andremålvakt bakom Otso Virtanen, men Viitala hade ändå en vital roll då han exempelvis vaktade kassen i cupfinalen som IFK vann mot Inter i avstängde Virtanens frånvaro.

Under hösten har Otso Virtanen provspelat med Bundesligaklubben Werder Bremens U23:or, och IFK har tidigare klargjort att man räknar med att U21-landslagsmannen kommer att lämna klubben för att söka sig vidare utomlands.

Därmed har en jättechans på förstamålvaktsposten uppstått för Walter Viitala, men 23-åringen har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med Grönvitt.

– Jag har haft diskussioner med Peter Mattsson (klubbdirektör) och IFK är såklart ett bra alternativ för mig. Att få bli nummer ett är såklart en jätteviktig faktor för en målvakt. Förra säsongen spelade jag mindre än tio matcher och fick inte riktigt visa upp mig, säger Walter Viitala på telefon från Helsingfors.

Klart är i varje fall att Walter Viitala åtnjuter truppens stöd – och dessutom finns ett kvalspel till Europa League på hans karriärshorisont.

– Jag fick ett långt sms från Jani Lyyski där han skrev att han ville se mig stanna. När en lagkapten skriver så betyder det förstås jättemycket.

Läs mer i onsdagens Nyan